Till startsidan
..:: PASSAR EN KATT IN I DITT LIV?

Om du går i tankarna att skaffa en katt så är det några saker du måste tänka på: Katter lever i regel tills dom är 12-15 år gamla, ibland längre.

Om du är ensamstående så måste du ha tänkt på saker som vad du kommer göra om du åker på semester, hamnar på sjukhus, träffar en partner som är allergisk eller din katt kanske inte ens tycker om personen i fråga.

Har du familj med små barn är det en bra idé att skaffa en yngre, vuxen katt som klarar av barnahänder, som ibland kan vara lite hårdhänta, utan att katten klöser eller biter barnet.

..:: FEM FRÅGOR TILL KATTVÄNNEN

1. Är du beredd, och har tiden, att sysselsätta och ge katten så mycket omväxling att den inte blir alltför begränsad i sitt beteendemönster? Även om den inte saknar det obefintliga utelivet har den bestämda anspråk på sitt revir som innekatt.

2. Blir du störd av katthår på soffan eller mattan? Att den kräks upp hårbollar, och gärna då på mattan? Att den sprider kattsand i lägenheten och att det ligger matrester runt kattskålen? Detta är fullt normalt beteende för en katt.

3. Förstår du att det kostar pengar att hushålla med mat och annat som behövs, samt att den måste vaccineras och avmaskas regelbundet?

4. Vet du om du får ha katt för din hyresvärd? Om inte, tag reda på detta.

5. Är du eller någon i familjen allergisk? Om ja så borde ni inte överväga att skaffa katt.