Till startsidan
..:: INRED EN KATTVÄNLIG BOSTAD

  • Kattlådan står bra i badrummet, där är det mörkt och skumt. Glöm inte att låta dörren stå på glänt.

  • Alla gillar inte klösträd och vill du inte ha ett så köp en mattbit och klä nån dörr i hallen eller någon annan möbel. Idealiskt är det att ha klösmöjligheter där katten vanligtvis passerar.

  • Gömslen och kattstig: Katten kontrollerar sitt revir flera gånger om dagen så stäng inte dörrarna mellan rummen. Skulle jag någon gång stänga till min sovrumsdörr så klöser Chess på dörren tills jag öppnar, inte för att han vill in men dörren skall vara öppen. För att skapa fler ställen för katten så kan du flytta soffan så att det är ett utrymme bakom den, köksbordet är ett bra ställe att gå både under och över, klösträdet är en bra tillflyktsort, eller kanske under ett par tidningar, en tomkartong.

    Om du vill göra en kattstig så kan du bygga upp en med hjälp av mattbeklädda hyllor under taket. För att nå dessa kanske en aluminiumstege som du klätt med en matta är en bra idé - luta den mot ett skåp eller bokhylla så klättrar katten upp.

  • Att klättra och balansera är katter experter på, men dom måste ändå träna. Du kan fästa ett tjockt hamprep mellan klätterträdet och en vägg där den kan balansera.

  • Om du har balkong som du kan näta in kan du sätta upp en bräda i höjd med balkongräcket så att katten kan njuta av utsikten utan att behöva sitta på balkongbordet.