Till startsidan
..:: BALKONGLIV

En innekatt som har tillgång till balkong eller kanske en takterass kan skatta sig lycklig. Där får den underhållning och mer omväxling. Men den bör dock kunna välja mellan skugga och sol och kunna gå inomhus igen när den så vill. Säkerheten på balkongen är naturligtvis viktig.

Den 1 maj 2008 stiftade Jordbruksverket en lag gällande katter och balkong. Balkonger belägna minst 5 meter ovanför marken måste nätas in för att motverka den kanske vanligaste kattskadan - fallskadan. Enligt Agria Djurförsäkringar bör man ha ett skyddsnät för att försäkringen skall gälla.

Har du en takterass så tänk på att katten kan gå över till en granne och in i någon annans våning om du inte har uppsikt över den, men att den också kan störta ner.

Om möjlighet finns så kan du placera ett klös- eller klätterträd på uteplatsen. En kruka med kattgräs är också en bra idé så att dina blommor får vara ifred. Jag märker på Chess att han är mer benägen att äta gräs på våren och sommaren, men det är också då som han tappar päls.