Till startsidan
..:: VAD MÄNNISKAN MÅSTE GÖRA FÖR KATTEN

En inomhuskatt fäster sig hårdare vid sin människa och man måste ge den all uppmärksamhet som den behöver. Förutom att den ska ha toalett, klösbräda och allting annat så behöver den också smek, kel, lekstunder och allting om och om igen.

När jag står i köket och ska laga mat så kommer Gaston och gnider sig mot mina ben, piper övergivet och slänger sig ner för att jag ska klia honom på magen och under hakan. I det läget passar det inte så bra, men jag ser till att prata med honom och då lugnar han ner sig, ligger kvar en stund eller sätter sig i fönstret eller letar upp Chess. Att bara ignorera en katt som vill ha uppmärksamhet är elakt och den kan till slut bli tillbakadragen.


Vad du kan vänta dig av katten
Något du måste respektera och inse är:

Katten lever hos oss, med oss, men inte för oss.

Om katten går på sin rekogniceringstur runt i hemmet, vilar eller sover så gillar den inte att bli besvärad, lyft alltså inte upp katten för att kela och leka vid dessa tillfällen.

När det gäller att få besök så är mina katter totalt olika varandra - Gubben går och lägger sig under sängen och kommer inte fram på en lång stund (han gillar inte dörrklockan), medan Gaston håller sig framme och låter vem som helst lyfta upp honom, han spinner på som ingenting. En innekatt träffar på främmande människor oftare i en lägenhet än en katt som är ute mycket.